Over ons

2011-08-06 13.31.24

Donja toen ze ruim 15 jaar was.

Wij zijn Peter, Nelleke en Myrthe en wonen in Hoofddorp. Wij hebben tot eind 2012 Donja gehad, een kruising Border Collie en Mechelse Herder. Dat was een geweldige combi, een hond vol energie met heel veel werklust. Ze mocht 16 jaar worden.

We wisten dat er vroeg of laat weer een hond zou komen en vanaf de zomer van 2014 zijn we ons weer gaan oriënteren. Allereerst moesten we regelen dat de hond mee kon naar ons werk en dat is Peter gelukt. Daarna zijn we gaan kijken naar het soort ras. Peter had voorkeur voor een herder, Nelleke was kleine honden gewend en Myrthe maakte het niet uit. Aangezien Peter de hond mee ging nemen naar zijn werk en hij dus het meest met de hond zou optrekken, hebben we ons meer verdiept in de verschillende soorten herders.

We hebben veel avonden achter de laptop gezeten en boeken uit de 35bibliotheek gehaald. Uiteindelijk zijn we op een Oudduitse Herder uitgekomen. Deze variant wil graag werken en luisteren, maar is rustig in huis en heeft een vriendelijke uitstraling door de lange haren.

Vervolgens zijn we via internet op zoek gegaan naar fokkers. Het was september toen we de eerste fokker mailden en al snel een afwijzing kregen, omdat er al voldoende aanmeldingen waren (terwijl het nestje pas over 6 of 8 weken geboren zou worden). We gingen verder en na nog een paar afwijzingen, kregen we half oktober goed nieuws van FayZah’s Farm: we mochten op gesprek komen. Dit gesprek ging heel goed. Als er genoeg teefjes zouden worden geboren, mochten wij er ook een uitzoeken. Op 9 december 2014 kwam het verlossende telefoontje: er waren 4 reutjes en 4 teefjes geboren. Wij hebben onze hond Fenna genoemd.f nest foto geboorte 9-12-2014

Door middel van dit blog willen we u mee laten genieten van de avonturen die we met Fenna beleven. We wensen u veel leesplezier!